Total Pengunjung (bermula 24 Oktober 2010)

Sunday, May 8, 2011

Siberthon 2011

Persatuan Ibu Bapa dan Guru SK Tasek Dermawan telah menganjurkan Program Siberthon pada 8 Mei 2011. Antara objektif Siberthon ialah untuk membiayai program-program kecemerlangan akademik dan kokurikulum, memperbanyakkan Stesyen Ilmu, menaiktaraf pusat sumber sekolah dan menambah kemudahan sukan.

Yang Berbahagia Dato' Haji Roshidi bin Haji Hashim, Datuk Bandar Ipoh telah sudi merasmikan majlis pelancaran Program Siberthon seterusnya merasmikan pelancaran Laman Sesawang sekolah yang baharu iaitu http://www.sktasekdermawan.net/ .

Antara aktiviti yang dijalankan ialah senamrobik, pertandingan permainan interaktif, pertandingan lukisan menggunakan perisian komputer, pertandingan blog kreatif, pertandingan talent time, permainan putting golf dan pertandingan mewarna dan melukis poster.

Turut diadakan juga ialah cabutan bertuah;  hadiah pungutan terbanyak bagi individu, kelas, dan guru, kakitangan sekolah serta AJK PIBG; gerai burger siber dan gerai jualan alatan komputer.


Gambar-gambar sekitar program:senamrobikpersiapan memasak untuk jualan kelab guru

Ucapan YDP PIBG                                     Ucapan Guru Besar

Ucapan Datuk Bandar Ipoh                         gadis bunga...

guru-guru bertungkus-lumus di gerai jualan

taukeh golf...                                         perasmian oleh Dato' Roshidi

pelancaran laman sesawang sekolahpendaftaran aktiviti mewarna              pertandingan melukis menggunakan perisian komputer

permainan interaktif                            peserta pertandingan mewarna tahap 1

menguruskan cabutan bertuah...

hadiah kutipan terbanyak, cabutan bertuah, dan pemenang bagi aktiviti yang dijalankan

pertandingan talent time...antara staf yang bertuah...
1 comment:

nasranharith@yahoo.com said...

Assalamualaiku.
Tahniah warga SKTD. kalian telah meneruskan program "Safari membaca" PSS dan ICT. Moga SKTD terus gemilang di persada benua.

There was an error in this gadget

Universal Converter